Viden til dig med en demenssygdom

Viden til dig med en demenssygdom

På denne side kan du finde information om demens og du kan finde henvisninger til, hvor du kan finde yderligere information, nyheder og gode råd.

Særligt ift. COVID-19
Du kan følge udviklingen af COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Se videoen om, hvordan du bruger mundbind i det offentlige rum her. Du kan læse flere gode råd fra Alzheimerforeningen eller fra Nationalt Videnscenter for Demens. I Sundhedsstyrelsens idekatalog kan du læse om forslag til samvær og aktiviteter, man kan lave i en tid med COVID-19. 

Viden om demens
Hvis du har brug for mere viden om demens, kan du læse mere hos Alzheimerforeningen og  Nationalt Videnscenter for Demens. På Alzheimerforeningens hjemmeside er der for eksempel en side for dig, som er ny med en demensdiagnose. Du kan følge med i Alzheimerforeningens nyheder, nyheder fra Nationalt Videnscenter for Demens og nyt om forskning.

Hvad kan jeg få hjælp til?
At få en alvorlig sygdom som en demenssygdom kan være forbundet med mange svære følelser. Fortvivlelse og afmagt er en naturlig reaktion på selve diagnosen. I sygdomsforløbet vil du måske opleve usikkerhed og frygt eller andre svære følelser.
Men der vil også være positive følelser – for eksempel når du er sammen med dem, du holder af.
Husk at du stadig er dig selv på trods af sygdommen.

Det vil ofte være en hjælp at tale med andre om sygdommen og selv om kan være svært, så prøv at acceptere, at du på et tidspunkt får behov for hjælp. Øv dig i at sige ja tak til støtte fra andre. Mange kommuner har en demenskoordinator eller en demenskonsulent - en særligt uddannet fagperson, der har viden om demenssygdomme. Demenskoordinatoren ved, hvilke tilbud kommunen har til dig og dine pårørende.

Hvis du vil i kontakt med den demensfagkyndige i din kommune kan du gå ind på din kommunes hjemmeside. Brug søgeordet "demens". Alternativt kan du altid ringe til din kommunes hovednummer.

Har du flere spørgsmål? Du kan ringe til...
Har du brug for at tale med nogen om udfordringer i din hverdag med demens, kan du ringe til Alzheimerforeningens hotline på: Demenslinien på tlf: 5850 5850

Del denne artikel

På mail