Fællesskab

Fællesskab

Her i fællesskabet kan du tale med andre om fællesinteresser og inspirere andre til et godt liv med demens. Du kan se og tale med andre i små, lukkede grupper, som I selv opretter. Her er både grupperum for personer med demens og pårørende. Du kan også dele erfaringer i forum.

Fællesskab
Luk video

Lær mere om fællesskaber

 • Hvordan opretter jeg en gruppe?

  Hvis du gerne vil oprette en gruppe, med fx den nærmeste familie, skal du trykke på emnefeltet ”Fællesskab”. Derefter skal du gå ind på siden, der hedder ”tal med andre i grupper”. Her vil du finde en introduktionsvideo samt en knap, hvor der står ”opret gruppe”.

  Når du har trykket på knappen med opret gruppe, vil du blive bedt om at følge 3 steps, før gruppen er oprettet.

  1. Først skal gruppen navngives.
  2. Derefter skal e-mail adresserne på de personer, du gerne vil have med i gruppen indsættes i feltet gruppemedlem. Når alle e-mailadresserne på de personer, du ønsker at have med i gruppen, er tilføjet.
  3. I step 3 bekræftes det, at gruppen er oprettet.

  Nu vil de gruppemedlemmer, du har tilføjet til gruppen, få en mailinvitation, om de vil deltage i gruppen. Vær opmærksom på, at du skal have en profil på Aktivi for at kunne deltage i grupper. Hvis du sender en invitation om deltagelse i en gruppe til en person, der ikke har en profil, vil de blive bedt om at oprette en profil, før de kan deltage i gruppen. 

  Se svar
 • Er der et sted jeg kan lære mere om hjemmesiden?

  Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man kan bruge hjemmesiden og hvordan man bevæger sig rundt på Aktivi, kan du med fordel trykke på ”Viden om” oppe i menubjælken, der finder du et underafsnit, der hedder ”Viden om hjemmesiden”. Her vil der ligge nogle små videoer, som forklarer og vil hjælpe dig igennem de forskellige funktioner på hjemmesiden.

  Se svar
 • Hvordan opretter jeg en profil på Aktivi?

  Hvis du gerne vil oprette en profil, skal du klikke på feltet oppe i højre hjørne, hvor der står ”Opret profil”. Hvis du allerede har en profil, skal du trykke på log på.

  Når du er på siden ”Opret profil” skal du trykke på ”Opret” og følge de 4 steps, hvor du vil blive guidet igennem, hvad du skal gøre.

  Se svar
 • Hvad er forskellen på forum og grupper?

  I "forum" (erfaringsdeling) kan du snakke om bestemte emner med personer, der har samme type profil som dig selv. I forummet kan du selv oprette emner (tråde), som du vil tale om med andre personer, eller du kan svare på emner, som andre personer har oprettet. Alle personer, der har samme type profil som dig selv, kan se, hvad du skriver. Det er ikke muligt at se pårørendes forum, når du er oprettet som person med demens og omvendt.


  Under "grupper" kan du oprette lukkede grupper. I grupperne kan I skrive sammen i en chat eller deltage i videokald sammen. Grupperne oprettes ved at sende en invitation via e-mail, hvilket også betyder, at du kun kan oprette grupper med personer, som du har en e-mail på. Det er kun personer, der har modtaget en invitation, som kan tilgå gruppen og dermed se og deltage i chatten samt deltage i videokald. Både personer med demens og pårørende kan være en del af den samme gruppe.

  Se svar