DGI - Den Demensvenlige Idrætsforening

Det er sundt at røre sig! Foreningslivet tilbyder fysiske aktiviteter med socialt samvær i større eller mindre fælleskaber. På DGI's hjemmeside har du mulighed for at finde demensvenlige foreninger nær dig.

DGI - Den Demensvenlige Idrætsforening

Find et hold eller en forening i dit nærområde, som passer til dig og dit behov her: Find demensvenlige hold og foreninger

Den Demensvenlige Idrætsforening gør det nemmere for mennesker med demens at være fysisk og socialt aktive i foreningslivet. Fysisk aktivitet mindske irritabilitet, uro og rastløshed, samtidig med at du vedligeholder din muskelstyrke og balance.

"Demensvenlige Idrætsforeninger kan give mennesker med demens mulighed for trygt at kunne fortsætte med at være aktive. Idrætsforeningerne kan noget særligt, fordi idræt og foreningsliv er godt for både den fysiske, mentale og sociale sundhed," siger Troels Rasmussen, der er vicedirektør i DGI.

Et samarbejde mellem Alzheimerforeningen og DGI baner vejen for Demensvenlige Idrætsforeninger, således at alle borgere kan opleve målrettede tilbud i et inkluderende foreningsliv i lokalområdet.

Den Demensvenlige Idrætsforening

Find demensvenlige hold og foreninger