Syng sammen med Maria - "Mormors kolonihavehus"

Maria Schmidt arbejder som musikterapeut i Varde. I denne video fortæller Maria, at det at synge stimulerer hjernen og er med til at bevare sprogfunktionen. Og så er det at synge en fantastisk måde at mærke fællesskab og være sammen på. Her synger hun ”Mormors kolonihavehus” (1978) skrevet af Erik Clausen.

Download som PDF
Syng sammen med Maria - "Mormors kolonihavehus"
Luk video

Sang og musik højner livskvaliteten hos alle mennesker.

Musik og sange, der har haft betydning i vores liv kan vække følelser og erindringer. Erindringer kan altså ”lokkes” frem via bestemte sange eller musikstykker.

Derudover stimulerer musik hjernen bredt. Musikken er for eksempel med til at stimulere vores sprogfunktion. Vigtigst af alt, så smitter musik. Hvis musikkens puls er rolig, oplever vi at blive rolige, når vi lytter til den og omvendt, hvis musikkens puls er energifyldt, bliver vi vitaliseret og får mere energi.

I denne video fortæller Maria, at det at synge stimulerer hjernen og er med til at bevare sprogfunktionen længst muligt i et demensforløb. Og så er det at synge en fantastisk måde at mærke fællesskab og være sammen på. Her synger hun ”Mormors kolonihavehus” (1978) skrevet af Erik Clausen.

Du kan læse mere om Maria her

Download som PDF