Syng sammen med Hugo og Aktivitetshuset

Hugo Jensen, der er musikterapeut, synger her fra aktivitetscenteret ”Huset” i København. Sangen de synger hedder ”Forelsket i København”. Teksten er skrevet af Sejr Volmer-Sørensen, musikken komponeret af Bent Fabricius Bjerre. Syng med – alt hvad du kan!

Download som PDF
Syng sammen med Hugo og Aktivitetshuset
Luk video

Sang og musik højner livskvaliteten hos alle mennesker.

Musik og sange, der har haft betydning i vores liv kan vække følelser og erindringer. Erindringer kan altså ”lokkes” frem via bestemte sange eller musikstykker.

Derudover stimulerer musik hjernen bredt. Musikken er for eksempel med til at stimulere vores sprogfunktion. Vigtigst af alt, så smitter musik. Hvis musikkens puls er rolig, oplever vi at blive rolige, når vi lytter til den og omvendt, hvis musikkens puls er energifyldt, bliver vi vitaliseret og får mere energi.

Et godt råd fra Musikterapeuten Hugo Jensen er at lave et musikskema. Det er helt forskelligt, hvilken musik der er god at lytte til, hvis en person er i et bestemt humør - eller ønsker at komme det. Vi er individuelle i vores musiksmag, så derfor er det en god idé at tænke over, hvilken musik der er god. Og hvad der er den foretrukne musik ift. forskellige stemninger eller følelser.

Du kan finde mere om Hugo Jensen her

Download som PDF