Opskrift på finskbrød

I denne opskrift er der specielt fokus på brug af livshistorie, en øget detaljeringsgrad og brug af decilitermål i stedet for køkkenvægt. Den er velegnet, hvis der er problemer med evnen til at tænke abstrakt, og hvis man har svært ved at afveje ingredienserne. Du kan hente opskriften ved at trykke på knappen "Download som PDF" nedenunder.

Download som PDF
Opskrift på finskbrød

Mange af os forbinder specielle typer af kager med særlige og hyggelige situationer. Ved at bruge livshistorien som værktøj kan man som hjælper finde frem til, hvilke opskrifter der kunne være særligt gode at arbejde med. Det kan være, at opskriften i sig selv er vigtig og findes i familiens opskriftsbog, men det kan også være, at opskriften i sig selv er mindre vigtig, og at det blot er det endelige produkt, fx finskbrød, der forbindes med særligt gode stunder.

Finskbrød er en velkendt dansk småkage og kunne derfor være et eksempel på en småkage, som var udvalgt med udgangspunkt i livshistorien. Opskriften her er tilpasset, så det ikke er nødvendigt at bruge en vægt.

Ernæringsinfo:
Finskbrød er ikke sundt i klassisk forstand, men er rig på energi på grund af det høje indhold af smør, hvilket er en fordel til mennesker med lille appetit. To finskbrød indeholder mere energi, end der er i en banan eller i en lille portion frugtyoghurt, og det er derfor en god mulighed for at få energi-indtaget op uden at skulle indtage meget mad.

For den fulde opskrift klik på "download pdf". 

Indholdet kommer fra bogen: ”Demens & Madlavning – Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens” af Trine Vase Bendtsen, Hanne Lindberg Nejsum og Mette K.E. Iversen. 

Download som PDF