Opskrift på bagt æblekage

I denne opskrift er der specielt fokus på, at man skal kunne støtte sig til billeder i processen og dermed ikke er så afhængig af at kunne læse. Herudover er der indsat afkrydsningsfelter, så man lettere kan følge med i, hvor langt man er kommet. Du kan hente opskriften ved at trykke på knappen "Download som PDF" nedenunder.

Download som PDF
Opskrift på bagt æblekage

Opskriften er opbygget, så man ikke behøver at bruge vægt, og der er en høj detaljeringsgrad.

Opskriften er simplificeret ved at bruge olie i stedet for smør, hvilket gør dejen mere blød og derfor mulig at røre sammen uden brug af håndmikser. Anvendelse af olie gør desuden, at man undgår at skulle afveje og smelte smørret. Olie medvirker også til, at kagen fremstår mere fugtig efter bagning.
I mange kager baseret på gærdej og rørte deje kan man erstatte smør og margarine med en smagsneutral olie, fx rapsolie i forholdet 1:1.
Alle mål er omregnet til tsk., spsk. og dl, så anvendelse af vægt er udeladt.

Ernæringsinfo:
Æblekagen har et meget højt indhold af fedt, hvilket til dels skyldes valget af det fedtrige tilbehør: cremefraiche 38 % eller flødeskum. Opskriften, som den er, er særdeles velegnet til folk med lille appetit, men kan gøres lidt mindre fedtrig ved at vælge en 9 % syrnet fløde. Uanset valg af tilbehør er kagen ikke fedtfattig.

For den fulde opskrift klik på "download pdf". 

Indholdet kommer fra bogen: ”Demens & Madlavning – Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens” af Trine Vase Bendtsen, Hanne Lindberg Nejsum og Mette K.E. Iversen. 

Download som PDF