Opskrift på æggekage

Denne opskrift på æggekage er meget omfattende og kan være svær at gennemføre i sin helhed for et menneske med demens. En måde, hvorpå man alligevel kan arbejde med en kompliceret opskrift som denne, er ved at tage et delelement ud og lave en særskilt opskrift hertil. Du kan hente opskriften ved at trykke på knappen "Download som PDF" nedenunder.

Download som PDF
Opskrift på æggekage

Som eksempel er der i denne opskrift udvalgt seks delelementer, som er mere detaljeret beskrevet. Derudover er der brugt billeder og afkrydsning i opskriften.

Man behøver ikke nødvendigvis at gennemføre en hel opskrift på egen hånd for at få en god oplevelse af at være en del af madlavningen. Vælg den eller de delelementer, der er evner og kræfter til på den enkelte dag. Hvis personen fx kun kan være med til at koge og pille kartofler, så kan hjælperen klare resten af opskriften. Men hvis hjælperen opfordrer vedkommende til at tage en lille pause, kan det også være, at der er kræfter til at skære peberfrugter lidt senere.
Den første del af opskriften er tiltænkt hjælperen. De delelementer, der er markeret med rødt er dem, der efterfølgende er udarbejdet delopskrifter til. Denne del er yderligere understøttet af billeder. Vær opmærksom på at disse billeder gerne skal tages i personens eget køkken med egne redskaber, så det bliver så genkendeligt som muligt.

Ernæringsinfo:
Æggekagen har både et højt fedt- og proteinindhold og kan derfor anbefales til personer, der generelt har et lavt madindtag. Æggekagen kan dog gøres endnu bedre til folk med lille appetit ved at udelade kartoflerne i æggemassen og udelade eller halvere mængden af rugbrød. Har man stor appetit, kan det derimod anbefales at spise en råkostsalat ved siden af.

For den fulde opskrift klik på "download pdf". 

Indholdet kommer fra bogen: ”Demens & Madlavning – Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens” af Trine Vase Bendtsen, Hanne Lindberg Nejsum og Mette K.E. Iversen. 

 

Download som PDF