Kaffebrygning

I denne opskrift gives et eksempel på, hvordan man kan udarbejde en opskrift til brug af redskaber i køkkenet. Du kan hente opskriften ved at trykke på knappen "Download som PDF" nedenunder.

Download som PDF
Kaffebrygning

Her bruges tekst, men opskriften kan også sagtens bestå udelukkende af billeder eller piktogrammer, hvis tekst er en udfordring.

Hæng evt. opskriften på væggen ved siden af kaffemaskinen og lad filtre og kaffebønner stå i nærheden af kaffemaskinen, så det er let at komme til. Afprøv opskriften sammen. Hvis der er elementer af opskriften, som ikke lykkes, skal det overvejes, hvad der er gået galt. Overvej, om opskriften skal være mere detaljeret, eller om den skal forenkles. Det kan være, at kaffefiltret skal sidde klar i tragten, eller vandet skal stå afmålt ved siden af kaffemaskinen.
På nettet kan man finde piktogrammer, som man gratis kan downloade.

Ernæringsinfo:
Kaffe bidrager hverken med energi eller protein, medmindre man bruger sukker eller mælk i kaffen. Til gengæld tæller kaffe med i væskeregnskabet, så hvis man drikker tre kopper kaffe om dagen à 1½ dl, så får man 4½ dl ud af de 1½ liter væske, som det anbefales, at man drikker i løbet af en dag.

For den fulde opskrift klik på "download pdf". 

Indholdet kommer fra bogen: ”Demens & Madlavning – Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens” af Trine Vase Bendtsen, Hanne Lindberg Nejsum og Mette K.E. Iversen. 

Download som PDF